Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρειας «Η Κασσάνδρα»
ΤΜΗΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
CULTURAL ASSOCIATION OF KASSANDRA
63077 Kassandria Halkidiki Greece
Tel. & Fax : +302374020644
e-mail : politistikoskassandras@gmail.com

visitors today visitors yesterday visitors total visitors online

ΤΜΗΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ

2h-peripathtikh-diadromh-fix_800x534
3h-peripathtikh-diadromh-fix_800x534
4h-peripathtikh-diadromh-fix_800x534
5h-peripathtikh-diadromh-fix_800x534
6h-peripathtikh-diadromh-fix_800x534
8h-peripathtikh-diadromh-fix_800x534
ΤΜΗΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

H πεζοπορία υλοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου και μπορεί να είναι ολιγόωρη ή πολυήμερη με σκοπό την ψυχαγωγία, την εκγύμναση και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ανθρώπου. Πεζοπορία είναι η κίνηση στο βουνό και μέρη που γενικά χαρακτηρίζονται βατά (μονοπάτια, παραλίες κλπ) και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, αφού αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους και ηπιότερους τρόπους άσκησης.
Το τμήμα πεζοπορίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας απευθύνεται σε όσους αγαπούν την πεζοπορία και την περιπλάνηση στη φύση και διοργανώνει, συνήθως στα Κασσανδρώμενα, πολλές πεζοπορίες στην χερσόνησο της Κασσάνδρας. Στόχος του τμήματος είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όλους εκείνους που έχουν κοινό πάθος με το περπάτημα που οδηγεί σε νέους προορισμούς, χαρίζει υγεία και εγγυάται εικόνες μαγευτικής ομορφιάς που κάθε συμμετέχων θα χαράξει στη μνήμη και στη φωτογραφική του μηχανή.
Για να λάβει κάποιος μέρος σε μία μονοήμερη ή πολυήμερη απλή πεζοπορία το μόνο που χρειάζεται είναι ψυχική και σωματική υγεία. Για τις πιο απαιτητικές πεζοπορίες όπως η ανάβαση του Όλυμπου, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.
Το τμήμα πεζοπορίας του συλλόγου συμμετείχε σε πολλές πεζοπορίες και διοργανώσεις πεζοπορίας όπως το «Πέρασμα του Ντραγουντέλη» που διοργανώνεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΑΡΘΕΝΩΝ» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας. Μια διαδρομή 18 χλμ. στο βουνό μέσα από ένα πανέμορφο δάσος που καταλήγει στο χωριό του Παρθενώνα όπου τους περιμένει παραδοσιακό γλέντι.
Επίσης αξέχαστη εμπειρία ήταν η επίσκεψη στην Δρακόλιμνη της Γκαμήλα και το rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη (Φαράγγι του Βίκου). H κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα ήταν μία πολύ διασκεδαστική και αξιομνημόνευτη εμπειρία. Στο rafting το πλήρωμα αποτελείται από 6 έως 12 κωπηλάτες σε κάθε βάρκα την οποία κατευθύνει επαγγελματίας οδηγός ποταμού και είναι ιδανικό μέσο για να βρεθείτε σε μέρη μοναδικής ομορφιάς, που διαφορετικά δε θα μπορούσατε να προσεγγίσετε.
Μέλη του τμήματος πεζοπορίας του συλλόγου κατέκτησαν την κορυφή Σκολιό (2.911μ.) δεύτερη σε ύψος μετά τον Μύτικα (2.917μ.) στον Όλυμπο.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ & ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

* 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006: Συμμετοχή του τμήματος πεζοπορίας του Πολιτιστικού Συλλόγου στο «3ο πέρασμα του Ντραγουντέλη Σιθωνίας».
* 21&28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007:Το τμήμα πεζοπορίας πραγματοποίησε δύο διαδρομές (Σήμαντρο- Σάνη) και (Λεκάνη-Σημείο-Φούρκα και επιστροφή).
* 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007: Το τμήμα πεζοπορίας του Συλλόγου συμμετείχε στο 4ο πέρασμα του Ντραγουντέλη Σιθωνίας» που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παρθενών», το Γυμνάσιο/Λύκειο Σιθωνίας και ο Δημ. Οργανισμός Σιθωνίας.
* 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου το τμήμα πεζοπορίας του συλλόγου συμμετείχε στο 5ο «Πέρασμα του Ντραγουντέλη» που διοργανώθηκε από τον Δημοτικό Οργανισμό Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών», υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πεζοπόροι περπάτησαν 18 χλμ. και διέσχισαν το βουνό μέσα από ένα πανέμορφο δάσος, καταλήγοντας στο χωριό του Παρθενώνα .
* 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011: Το τμήμα πεζοπορίας ανέβηκε στον Όλυμπο στα 2100μ. και κάποια μέλη έως την κορυφή Σκολιό στα 2911μ.
* 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011: 1η Περιπατητική διαδρομή σε δασική περιοχή γύρω από την Κασσάνδρεια.
* 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011: Συμμετοχή του τμήματος πεζοπορίας στο «8ο Πέρασμα του όρους Ντραγουντέλη» στη Σιθωνία.
* 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012: 2η Περιπατητική διαδρομή. Πεζοπορία μήκους 8χλμ σε δασική περιοχή κοντινή στο χωριό.
* 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012: Συμμετοχή του τμήματος πεζοπορίας στο «9ο Πέρασμα του όρους Ντραγουντέλη» στη Σιθωνία.
* 25 ΜΑΪΟΥ 2013: Πεζοπορία στη Δρακόλιμνη της Γκαμήλα και ραφτινκ στον Βοϊδομάτη (Φαράγγι του Βίκου).
* 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013: «3η Περιπατητική διαδρομή Κασσάνδρας» Βλέποντας το ηλιοβασίλεμα από τη Σάνη στη Σίβηρη.
* 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013: «4η Περιπατητική διαδρομή Κασσάνδρας» Κασσάνδρεια-Φούρκα μέσα από το δάσος.
* 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014: 5η Περιπατητική Διαδρομή Κασσάνδρας: Κασσάνδρεια-Άγιος Γεώργιος-Κρεμμύδι-Ελάνη-Σίβηρη.
* 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014: "6η Περιπατητική διαδρομή Κασσάνδρας" Κασσάνδρεια- Σωλήνα-Κασσάνδρεια.
* 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: 8η Περιπατητική Διαδρομή Κασσάνδρας : Κασσάνδρεια- Κρυοπηγή -Κασσάνδρεια (αγροτικός δρόμος).